Prodajni program

Evropska Unija ima na tem področju standard, Slovenija pa priročnik za trajnostno izvedbo oblog iz ploščic na zunanjih površinah. V podjetju Keragrad upoštevamo ta navodila , kar je garancija za kvalitetno in trajnostno izvedbo. Upoštevati je potrebno:
  • Da so ploščice ustrezne nedrsnosti (to se meri s faktorji nedrsnosti, ki so od R9 do R13), odvisno od namembnosti površin oz. ali se uporablja tudi ko je mokro ali celo sneg. Pri izboru keramike morate vedeti, da so bolj gladke ploščice z nižjim R­om, sicer hvaležnejše za čiščenje in vzdrževanje, vendar bistveno bolj drsijo, kot tiste, ki imajo višji R. Nekateri javni objekti imajo celo zakonsko predpisan minimalen zahtevan R. S tem se lastniki izognejo morebitnim tožbam vsi skupaj pa preprečimo morebitne neljube padce in poškodbe, če izberemo dovolj nedrseče ploščice. Vendar kljub vsemu pazite, da ne pretiravate da ne postanete “suženj čiščenja”.
  • Da so ploščice manjšega formata (velikosti), priporočljivo je da niso večje kot 30x30 cm. Prav tako priporočamo tudi izbor svetlejših barvnih odtenkov, zaradi prevelikega pregrevanja podlage pri temnih tonih.
  • Da imajo ploščice ustrezno vpojnost. Standardi predvidevajo za ven vpojnosti skupine BI./a ­ do 0,5 % ali še raje skupine AI./b ­ od 0,5 do 3 % (glej strokovna pravila za trajnostno izvedbo keramičnih oblog na balkonih in terasah).
  • Da so fuge ustrezne velikosti (minimalno 5 mm). Fugirna masa mora biti na cementni osnovi, priporočamo, da je dvokomponentna, to pomeni, da njene lastnosti izboljšamo s polimernimi dodatki, npr. Keracolor + Fugolastic (glej sistemske rešitve in izdelke Mapei).
  • Da se uporabi ustrezno fleksibilno lepilo, ki prenaša strige (C2TE / S1), pri večjem formatu ploščic pa je obvezno tudi dvojno nanašanje lepila (na podlago in na ploščice).
  • Da je na površinah, ki so zelo izpostavljene vlagi, oz. kjer po dežju ostaja voda na površini ploščic priporočljivo, da se pred polaganjem keramike napravi vmesni hidroizolacijski sloj med lepilom in podlago. S tem preprečimo, da bi prišla voda skozi mikro razpoke v fugah v podlago in bistveno zmanjšamo tveganje, da bi ploščice čez nekaj let odstopile. Najboljša rešitev v takih primerih je uporaba Schlueterjeve Ditra folije, ki poleg hidroizolativnih učinkov tudi kompenzira pritiske na podlago, ki nastajajo zaradi temperaturnih nihanj, saj je zelo fleksibilna in odlično nevtralizira strige (glej katalog Ditra folija Schlueter). Prav tako je za hidroizolacijo podlage primerna rešitev tudi dvokomponenten hidroizolacijski premaz (npr. Mapelastic ­ glej Mapeiev priročnik).
  • Detail odkapa in stika s fasado. Ustrezna rešitev so “L” elementi oz. zaključni kosi. Predvideti je potrebno tudi stopniščne zaključke, kjer priporočamo stopniščne elemente (po potrebi z vrezanimi protidsnimi zarezami) ­ slike spodaj. Možna je tudi kombinacija s kovinskimi profili, vendar je manj priporočljiva, saj imajo profili bistveno večji skrček in raztezek kot ploščice na gres osnovi.
# Terase # Balkoni # Vhodi # Zunanja stopnišča

Katalogi ploščic

Povpraševanje

Potrebujete pomoč?

Nudimo vam strokovno pomoč našega usposobljenega osebja.
Pokličite nas na 041/299-065.

Pošlji povpraševanje
123 movies